Een ode aan de boozy blowout brunch: 5 redenen waarom we er van houden

Door Casper Boon op 14 juli 2020 in Brunch

Ik hou van brunch, jij houdt van brunch, je moeder houdt van brunch. Kortom: iedereen houdt van brunch. Hier zijn een paar van de redenen waarom. 

1. Voor een brunch hoef je géén tijd te kiezen

Ontbijt? Lunch? Brunch snapt het. Het is het allebei; het is een samenvoeging in meer dan één opzicht. Het is niet alleen een taalkundige combinatie van de woorden, maar ook een culinaire combinatie van beide maaltijden.

2. Brunch is bedacht om over de kater heen te komen

Ja, echt waar. De Engelse schrijver Guy Beringer vond de brunch uit als de perfecte remedie voor zijn eigen kater op een zondagochtend. Hij stelde het concept van deze combi-maaltijd voor in zijn essay ‘Brunch: A Plea’ dat hij in 1895 schreef. Sindsdien genieten we aan het eind van de ochtend van onze toastjes met gerookte zalm, gepocheerde eieren en bietenhollandaise met cocktails. Oh, de moderne paradox. Laten we het glas heffen op de slaapkoppen die er wel een lusten. 

3. Voor een blowout brunch hoef je je niet te haasten

Dat is het principe. Collin’s woordenboek definieert een brunch als “een grote maaltijd, vaak een feest met familie en vrienden, waarbij mensen mogelijk te veel eten.” Dat betekent per definitie dat je voor een brunch de tijd moet nemen. Je kunt niet te veel eten, langzaam nippen aan een Dutch & Stormy cocktail, en genieten van de mini-werkvakantie als je je haast.Het is gewoon fysiek onmogelijk. Tenzij je net als Takeru Kobayashi bent. In dat geval, ga je gang. 

Gerookte zalm op toast met gerookte zalm, gepocheerde eieren en bietenhollandaise.

4. Bij een brunch is zoet & hartig mengen OK

Lunch en diner zijn meestal hartig. Ochtenden zijn er gewoonlijk voor de zoetekauwers. Bij brunch kan het allebei. Brunch begrijpt het. Bij Kanteen25 hoef je niet te kiezen. Je kunt zowel je zoete als hartige trek stillen. Dat is heel veel trek. 

5. Brunch is een kans om jezelf te verwennen 

Ontbijt? Lunch? Cocktails halverwege de ochtend? Lekker loungen met je besties? Indruk op je familie maken terwijl je geniet van wat quality time? Yep, brunch is alles, ook wel het perfecte excuus om jezelf te verwennen. 

Dus rol uit bed, verzamel je geliefden, en kom naar Kanteen25. We zijn een verborgen juweeltje op het Marineterrein; een historische plek omgeven door water in Amsterdam-centrum. We hebben een groot terras en een prachtige binnenruimte. Onze helden van koks komen van over de hele wereld en laten hun culturele tradities in één open keuken samenkomen. 

Moeten we nog meer zeggen? Geniet van een boozy blowout brunch bij ons. Het is tijd om uit de veren te komen en te dineren!

Brunch: beschikbaar op zondagen van 11.30 tot 16.00.