Ons zonnige terras aan het water: een oase in het centrum van Amsterdam!

Door Casper Boon op 16 juni 2020 in Terras

Nieuwe zomer, nieuw terras

Sinds de ontsluiting van het marineterrein aan de Kattenburgerstraat in 2015, is het dé achtertuin geworden waar Amsterdammers komen flaneren, zwemmen, lunchen en dineren. Nu we weer het terras opmogen, kunnen ook de benen weer omhoog aan een zonnige tafel. Om genoeg benen van tafels te voorzien in deze coronatijd, hebben wij bij Kanteen25 de afgelopen paar maanden de handen ineen geslagen en ons terras uitgebreid.

Chef grilt burger op barbecue.

Wat zit er in ons uitbreidingspakket?

Ons hagelnieuwe terras is voor de toegankelijkheid nu ook voorzien van een hellingbaan. Daarnaast hebben we op onze vlonder gloednieuwe tafels en bankjes neergezet. En er staan tafeltjes aan de trap, zodat je genietend van een drankje op gelaagde hoogtes de voorbijgangers en schepen aan het water voorbij kunt zien komen gaan. We hebben verder ook tafels met bankjes en buitenmaatse zitzakken neergezet aan het waterfront, zodat je lekker kunt loungen en bourgondisch kunt genieten van het uitzicht. 

Hoe zit het met de lekkernijen?

In aanvulling op de vegetarische en veganistische pizza’s die je van ons gewend bent, serveren wij nu ook barbecueburgers en verse schepijs deze zomer. Ook kun je culinair genieten van borrelhapjes en verschillende soorten zoete delicatessen van Parijse bakker Guillaume—een traktatie voor de zomerse zoetekauwer.  

Guillaume's delicatessen

Maar wat zijn nu eigenlijk de nieuwe terrasregels?

Voor je neer kunt ploffen op een zitzak met een koud wijntje, zetten we de regels even voor je gemak op een rijtje: 

  • Je hoeft geen tafel te reserveren voor op het terras, alléén voor binnen, dus je kunt zo het terras opwandelen; 
  • Het maximaal aantal personen op het terras wordt bepaald door de oppervlakte en dus de anderhalve meter afstand tussen de tafels. Binnen geldt echter een maximaal aantal van 30 gasten tot 1 juli; 
  • Het maximaal aantal personen aan een tafel wordt eveneens bepaald door de anderhalve meter afstand tussen de tafels. Handhaven gebeurt pas vanaf 3 personen, maar niet als je aan kunt tonen dat je een huishouden vormt.

Waar kan menig Amsterdams terrasganger ons vinden?

Het marineterrein is groot, de gebouwen machtig, dus je moet wel even weten waar we zitten. Ons zonplekje zit verstopt achter het Growth Tribe gebouw rechtstegenover lunchroom Clubhouse, en direct tegenover het NEMO Science Museum aan het water. De aanwezige bewegwijzering op het terrein maakt het gelukkig minder een speurtocht om onze verborgen parel te vinden (of ongelukkig, als je een echte Sherlock bent ;). Voor meer informatie, bekijk onze locatiepagina.

Schepen bekijken met uitzicht op het water tegenover Nemo.