fbpx

Locatie

View overlooking the water and the NEMO science museum

Een unieke locatie met een rijke geschiedenis

Welkom bij Kanteen25. Onze ruime locatie zit in Gebouw 025 op het Marineterrein in het centrum van Amsterdam. Het Marineterrein en Gebouw 025 hebben beide een rijke geschiedenis.

Marineterrein in de jaren '60

Gebouw 025

Begin jaren ’60 werd Gebouw 025 een ontmoetingsplaats voor de verschillende rangen van marineofficieren. Rangverschillen speelden bij defensie een grote rol en de verblijven waren dus ook strikt gescheiden. Daarom was het nogal bijzonder dat Gebouw 025 destijds voor de verschillende rangen openstond om met elkaar te socialiseren. De bar op de begane grond kreeg de bijnaam ‘All Ranks Bar’ en het gebouw werd eind jaren ’60 bekend als ‘The Golden Ball’.

Het Marineterrein

Het Marineterrein

In 2011 besloot het Ministerie van Defensie het Marine Etablissement Amsterdam te verlaten. In 2015 begon officieel de geleidelijke herontwikkeling van het Marineterrein. Toen werd het Marineterrein een groene oase en een proeftuin in hartje Amsterdam: waar oplossingen voor internationale uitdagingen worden bedacht, getest en toegepast.

Routeaanwijzingen naar Kanteen25

Hoe kom je hier naartoe?

Met de auto
Icon map car
Met de fiets of te voet
Icon map bike
Met het openbaar vervoer
Icon map public
Met de taxi
Icon map taxi

Je kunt je auto bij Parkeergarage IJ-oever Centrum (Vriesseveem 9) parkeren. Reserveer vooraf je parkeerplaats al vanaf € 9,-

Loop de Piet Heinkade op en sla bij de Blauwhoedenveem linksaf. Blijf rechtdoor lopen tot je bij Muziekgebouw Bimhuis aankomt, steek dan de Piet Heinkade over om bij de tramhalte Muziekgebouw Bimhuis te komen (lijn 26).

Neem naast de halte de trap of de lift om naar beneden te gaan. Vanaf hier loop je dan direct naar de Commandantsbrug, waarna je het Marineterrein oploopt. Loop langs de Scheepskameel om bij Kanteen25 te komen.

Let op: auto’s met een parkeerkaart voor gehandicapten en/of mensen die slecht ter been zijn, kunnen voor de ingang van Kanteen25 parkeren (geef dit wel bij het reserveren van een tafel aan of stuur een mail naar info@kanteen25.nl).
Gebruik geen Google Maps.

Met de fiets

Fiets vanaf Amsterdam Centraal over de Piet Heinkade tot de halte Kattenburgerstraat (lijn 26). Sla rechtsaf om door de tunnel te gaan en sla dan bij de Dijksgracht linksaf. Blijf rechtdoor fietsen totdat je de Commandantsbrug bereikt. Steek dan over om het Marineterrein op te gaan. Fiets langs de Scheepskameel om bij Kanteen25 te komen.

Te voet

Loop vanaf Amsterdam Centraal de Piet Heinkade op tot aan de IJ-tunnel. Loop door tot aan de Dijksgracht en sla dan rechtsaf. Blijf rechtdoor lopen totdat je de Commandantsbrug bereikt. Steek dan over om het Marineterrein op te lopen. Loop langs de Scheepskameel om bij Kanteen25 te komen.

Je kunt ook vanaf de Kattenburgerstraat 5 de hoofdingang nemen om het Marineterrein op te lopen en de borden volgen om bij Kanteen25 te komen.

Je kunt zelf beslissen welke route voor jou het meest geschikt is.
Gebruik geen Google Maps.

Tram 26
Tram 26 staat tijdelijk (tot augustus 2020) achter het CS (IJzijde). Loop naar de achterkant van Amsterdam Centraal, neem tram 26 en stap uit bij de halte Kattenburgerstraat. Sla rechtsaf om de tunnel door te gaan en de Mariniersbrug over te steken. Blijf rechtdoor lopen totdat je de ingang van het Marineterrein bereikt.

Bus 22
Loop naar de achterkant van het CS (IJzijde) om de bushaltes te vinden. Neem bus 22 en stap uit bij het Kattenburgerplein. Blijf rechtdoor lopen totdat je de kruising bereikt en sla dan rechtsaf. Blijf rechtdoor lopen totdat je aan je linkerhand de ingang van het Marineterrein bereikt.

Bus 48
Loop naar de achterkant van het CS (IJzijde) om de bushaltes te vinden. Neem bus 48 en stap uit bij de Kattenburgerstraat. Sla rechtsaf om de ingang van het Marineterrein te bereiken.

Je kunt zelf beslissen welke route voor jou het meest geschikt is.
Gebruik geen Google Maps.

Vraag allereerst de taxichauffeur om vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat 5 het Marineterrein op te rijden. Vraag daarna aan de taxichauffeur om naar de slagboom te rijden en bij Kanteen25 aan te bellen. Vervolgens kan de taxichauffeur je voor de ingang van Kanteen25 (Gebouw 025) afzetten.

Gebruik geen Google Maps.

Boek nu je privé-evenement

Kanteen25 biedt voor elke gelegenheid een geweldige ruimte. Alles is mogelijk.