Ons verhaal

Eating space with lights

Een culinaire speelplaats

Kanteen25 is een culinaire speelplaats waar we jong talent, diversiteit, sociale verbondenheid en lekker eten vieren. Onze keuken is de thuisbasis van Cooks25: een trainingsprogramma voor statushouders die de ambitie delen om hun vaardigheden op het gebied van de horeca te ontwikkelen. We zien voedsel als de drager van oprechte verbinding: we koken, we eten, we delen. We stellen ons een toekomst in de horeca voor vol creativiteit en met respect voor mensen en middelen.

Kanteen25 ingang

Missie

Onze missie is om de spelregels van de horeca voorgoed te veranderen. Dit doen we door statushouders op te leiden en door onze gasten spannende en cultureel verrijkte gerechten te serveren. Met een zero-waste mentaliteit maximaliseren we de waarde van onze ingrediënten en gebruiken we alles wat we kunnen om mooie gerechten te creëren. We baseren al onze beslissingen op drie centrale pijlers: lokaliteit, duurzaamheid, en sociale impact. Wij geloven dat we samen een positieve impact kunnen maken. 

Wij zijn...

Icon exciting

Enthousiast

We streven ernaar om dingen met een frisse mentaliteit te benaderen en onze creativiteit in en buiten de keuken te gebruiken. We zijn enthousiast over wat we doen: de mensen die we trainen, het eten dat we koken, en dat gevoel delen we graag met jou. Het woord enthousiast betekent voor ons gepassioneerd zijn, maar op een speelsere en creatievere manier.

Icon connectors

Verbinders

We zien eten als de ultieme verbinder. Door eten kunnen we aan de eettafel verhalen delen. We zien eten als een mooie uitdrukking van het menselijke verlangen om verhalen te vertellen en met dierbaren in verbinding te staan. We willen deze verbinding vieren.

Icon forward thinking

Vooruitdenkend

Wij verleggen grenzen. We zijn dromers die een mooie toekomst voor ogen hebben zonder gebonden te zijn aan het verleden. We zien geen vluchtelingen, wij zien cultureel diverse talenten met mooie verhalen. We zien geen voedselverspilling, wij zien een kans om creatiever te zijn. Wij letten niet op de verschillen, voor ons is iedereen gelijk. Wij zijn hier voor een positieve impact.

Chef in keuken

Cooks25

We geloven dat iedereen een gelijke kans op een betere toekomst verdient. In samenwerking met Gemeente Amsterdam hebben we Cooks25 ontwikkeld: een in-house horecaprogramma dat statushouders verandert naar talenten in de commerciële keuken. Nadat deelnemers het programma hebben afgerond, plaatsen we ze in een bedrijf in de horeca.