fbpx

Ons verhaal

Kanteen25

Een culinaire speelplaats

Kanteen25 is een culinaire speelplaats waar we goed eten, verbondenheid, jong talent en kwaliteit vieren. We zien voedsel als de drager van oprechte verbinding: we koken, we eten, we delen, we maken herinneringen.

Kanteen25 kitchen

Missie

We veranderen onze keuken in een culinaire speelplaats om lekker eten te serveren met een groot snufje creativiteit. Met een zero-waste mentaliteit maximaliseren we de waarde van onze ingrediënten en gebruiken we alles wat we kunnen om mooie gerechten te creëren. Ons recept voor de beste missie:

100 gram lokaal geproduceerde ingrediënten
een groot snufje creativiteit
12 chefs van over de hele wereld
100% goed

Wij zijn...

Icon exciting

Goed

Wij geloven in het belang van het genieten van de goede dingen die het leven te bieden heeft: goed eten, goed slapen, goed gezelschap, een goed uitzicht en het maken van goede herinneringen.

Icon connectors

Verbinders

We zien eten als een mooie uitdrukking van het menselijke verlangen om verhalen te vertellen en met dierbaren in verbinding te staan. We willen deze verbinding vieren.

Carriers Icon

Dragers

We zijn dragers; van serendipiteit, van kwaliteit, van eenvoudige luxe. We laten je het onverwachte vinden, we verwijderen het achtergrondgeluid om je de eenvoud van kwaliteit te laten zien. Wij dragen de open ruimte voor jij zodat jouw creativiteit kunt uiten.

Cooks25 deelnemer

Cooks25

We geloven dat iedereen een gelijke kans op een betere toekomst verdient. In samenwerking met Gemeente Amsterdam hebben we Cooks25 ontwikkeld: een in-house horecaprogramma dat statushouders verandert naar talenten in de commerciële keuken. Nadat deelnemers het programma hebben afgerond, plaatsen we ze in een bedrijf in de horeca. 

Leer meer of Cooks25

Kanteen25 Partners

We zijn altijd gemotiveerd om met inspirerende partners, die onze visie delen, samen te werken. We leren en we groeien bij elke stap die we zetten en we willen transparant zijn over jouw eten. Daarom vertellen we je met trots het verhaal van onze leveranciers.

Jan van as

Jan Van As

Sinds 1949 levert Jan Van As een uitgebreid en kwalitatief hoogstaand assortiment vis, schaal- en schelpdieren. Versvishandelaar Jan van As, gevestigd in het Food Center in Amsterdam, is een van de grootste leveranciers van verse vis in Nederland. Met het duurzaamheidsprogramma Vis&Seizoen zet Jan van As zich in voor het behoud van vis in onze zee.

MOMA milk

MOMA

MOMA is gepassioneerd om duurzaamheid in de praktijk te brengen en om ervoor te zorgen dat Amsterdamse melk ook in Amsterdam wordt geconsumeerd. Nu ook verkrijgbaar bij Kanteen25.

erfgoed bossem meat

Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem is een echte “van boer tot bord” producent van vlees van uitstekende kwaliteit. De boerderij is bewoond sinds 1272 en de familie Rerink woont en beheert de boerderij sinds 1874. Hun kernfilosofie is om de natuurlijke kringloop zoveel mogelijk in stand te houden, zodat de boerderij van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Dit is te zien aan de kwaliteit van hun producten en aan het feit dat hun biologische boerderij een SKAL-certificering heeft gekregen.

Quinces

Saru Soda

Bij Saru Soda nemen ze genieten serieus. Eerlijke ingrediënten, een prachtig brouwsel en opwindende smaken. Daarom werken ze met biologische rietsuiker, halen ze de beste kweeperen uit de regio Amsterdam en staan ze persoonlijk bij de ketel om ervoor te zorgen dat hun siropen serieus lekker zijn.

Caucasian farmer picking fresh tomatoes from his hothouse

Green Fresh Food

Green Fresh Food is enkele jaren geleden begonnen als groentewinkel in Amsterdam-west. Sinds het begin hechten ze veel belang aan de kwaliteit van hun producten. Het uitgebreide assortiment groenten en fruit is kritisch geselecteerd om de hoogste kwaliteit en versheid te garanderen. Green Fresh Food kiest er bewust voor om verse streekproducten in te kopen van lokale boeren om de kwaliteit van alle groenten en fruit te garanderen.

Lindenhoff farmers

Lindenhoff

In september 1989 besloot Ben te Voortwis zijn carrière als auto-onderdelenhandelaar in te ruilen voor een leven als boer: Lindenhoff werd geboren. In de afgelopen 30 jaar is Lindenhoff uitgegroeid tot een ambassadeur van authentieke smaak, met een team van meer dan 130 boeren, slagers, kaasmeesters, chauffeurs en medewerkers. In dit streven hebben ze hun eigen stijl van biologische landbouw ontwikkeld, verantwoorde inkoop en het vertellen van het verhaal van hun goederen.

Buffalo mozzarella

Buffalo Farm Twente

Bij Buffalo Farm Twente worden buffels en enkele koeien gehouden en gemolken. Ze begonnen in 2009 met 38 drachtige buffels en hebben nu een kudde buffels met kalveren van enkele weken tot 15-jarige buffels. In 2011 begonnen ze met het verwerken van hun eerste buffelmelk en in 2012 besloten ze om verse biologische buffelmozzarella te gaan maken.

Instock market

Instock Market

Instock Market is in 2014 door Selma, Bart en Freke opgericht en sindsdien zetten ze met hun restaurants, catering, assortiment en kookboeken voedselverspilling op verschillende manieren op het menu. Instock bestaat nu uit een groot, enthousiast team dat de liefde voor eten en een hekel aan verspilling deelt.

Wynard liquor

Wynand Fockink

Wynand Fockink heeft de titel van ‘oudste distilleerderij’ van Amsterdam en is sinds 1724 gelijktijdig actief. Ze bieden een breed scala aan unieke en heerlijke likeuren die we gebruiken om enkele van onze fantastische cocktails te maken. Hun productie zet de traditie voort van het gebruik van grote koperdistilleerderijen die te vinden zijn in een schilderachtig steegje aan de Oudezijds Voorburgwal.

Moyee Coffee

Moyee Coffee

Moyee Coffee is de #1 keuze voor duurzame koffiedistributeurs in Amsterdam. Moyee heeft de koffie-industrie opnieuw uitgevonden door te branden en te verpakken in het land van herkomst. Boeren en branders herwinnen nu hun rechtmatige positie als gelijkwaardige partners in de wereldwijde koffieketen. Bovendien is het absoluut heerlijk!

brouwerij homeland

Brouwerij Homeland

Een bekroonde brouwerij die ook nog eens onze buurman op het Marineterrein is! Ze brouwen traditionele klassiekers en innovatieve ambachtelijke bieren in hun onafhankelijke brouwerij op de oude marinewerf in hartje Amsterdam. Met liefde gebrouwen en gebotteld in blikken en roestvrijstalen vaten om aroma en smaak te ervaren zoals onze brouwers het rechtstreeks uit de tank proeven.

The Stillery cocktail stand

The Stillery

De oprichter van The Stillery, Pascal, was gefascineerd door de biochemie van sterke drank na een heftigere kater dan normaal. Hij leerde dat zuiverdere drank minder negatieve gevolgen voor de volgende dag mee brachten. Het volgende dat hij wist, was dat hij in het geheim zijn eerste spirit destilleerde in de badkuip van zijn studentenhuis. Zo ontstond The Stillery, in ondeugende stilte. Uiteindelijk richtte The Stillery hun eigen distilleerderij op en won kort daarna verschillende prijzen voor zijn florale gins, wodka en andere gedistilleerde producten.

Dik & Schil orangecello

Dik & Schil

Dik&Schil maakt sterke drank van koffiedik en sinaasappelschillen die overgebleven zijn van horecagelegenheden. Deze middelen krijgen het tweede leven dat ze verdienen. Zo kun je met een gerust hart genieten van de lekkerste drankjes. Hun boodschap dat “duurzaamheid op elk moment van de dag mogelijk is, steunen we van harte, zonder concessies te doen aan kwaliteit en smaak.”

Fritz kola

Fritz Kola

Fritz Kola begon in de basisstijl met een oude vw-bus, een verlangen naar onafhankelijkheid en een eenvoudig idee – het kan beter. meer was er niet nodig om te beginnen. De oprichters combineerden hun passie voor muziek en het nachtleven in niet zomaar een in massa geproduceerde cola, maar een die ergens voor staat. Niet te zoet, met heel veel cafeïne om die lange nachten van brandstof te voorzien. Vanaf hun bescheiden begin zijn ze erin geslaagd om op te schalen in heel Europa, terwijl ze trouw zijn gebleven aan hun eenvoudige begin.

Bob logo def rgb in wine ebony

Bob Nederlandse wijn

Drie ondernemers met een passie voor wijn hebben de handen ineengeslagen om de Nederlandse wijn breder toegankelijk te maken voor het publiek: via horeca, bedrijven en particulieren, zowel online als via een winkel.De naam bob is de Nederlandse benaming voor wijn van eigen bodem uit bepaalde gebieden. Franse wijnen worden bijvoorbeeld gekenmerkt door termen zoals AOP, Italiaanse als DOC(G)  en voor Spanje is dat DO(Ca).De Nederlandse term hiervoor is onder andere Beschermde Oorsprongsbenaming, bob. Om een bob aanduiding te krijgen komt de wijn uit een bepaald gebied dat geclassificeerd is voor wijnbouw en zijn alle druiven (100%) waarvan de wijn gemaakt is afkomstig uit dat geografische gebied.

Vindict stack logo with addicts au vin tagline vindict purple rgb 1531px@72ppi

Vindict

Vindict is op gericht in 2007 en gaat dus al heel wat jaren mee. Vindict begon destijds als wijn-webwinkel, maar groeide uit tot wijnbar en twee wijnwinkels in Amsterdam. Ze houden van ‘no-nonsense’ en van op een normale manier over wijn praten: zodat het leuk blijft voor de wijndrinker van ieder niveau.