fbpx

Ons verhaal

Kanteen25

Een culinaire speelplaats

Kanteen25 is een culinaire speelplaats waar we goed eten, verbondenheid, jong talent en kwaliteit vieren. We zien voedsel als de drager van oprechte verbinding: we koken, we eten, we delen, we maken herinneringen.

Kanteen25 kitchen

Missie

We veranderen onze keuken in een culinaire speelplaats om lekker eten te serveren met een groot snufje creativiteit. Met een zero-waste mentaliteit maximaliseren we de waarde van onze ingrediënten en gebruiken we alles wat we kunnen om mooie gerechten te creëren. Ons recept voor de beste missie:

100 gram lokaal geproduceerde ingrediënten
een groot snufje creativiteit
12 chefs van over de hele wereld
100% goed

Wij zijn...

Icon exciting

Goed

Wij geloven in het belang van het genieten van de goede dingen die het leven te bieden heeft: goed eten, goed slapen, goed gezelschap, een goed uitzicht en het maken van goede herinneringen.

Icon connectors

Verbinders

We zien eten als een mooie uitdrukking van het menselijke verlangen om verhalen te vertellen en met dierbaren in verbinding te staan. We willen deze verbinding vieren.

Carriers Icon

Dragers

We zijn dragers; van serendipiteit, van kwaliteit, van eenvoudige luxe. We laten je het onverwachte vinden, we verwijderen het achtergrondgeluid om je de eenvoud van kwaliteit te laten zien. Wij dragen de open ruimte voor jij zodat jouw creativiteit kunt uiten.

Cooks25 deelnemer

Cooks25

We geloven dat iedereen een gelijke kans op een betere toekomst verdient. In samenwerking met Gemeente Amsterdam hebben we Cooks25 ontwikkeld: een in-house horecaprogramma dat statushouders verandert naar talenten in de commerciële keuken. Nadat deelnemers het programma hebben afgerond, plaatsen we ze in een bedrijf in de horeca. 

COOKS25.nl

Partners

We zijn altijd gemotiveerd om met inspirerende partners, die onze visie delen, samen te werken. We leren en we groeien bij elke stap die we zetten en we willen transparant zijn over jouw eten. Daarom vertellen we je met trots het verhaal van onze leveranciers.

Varkenshouderij De Herkomst

Varkenshouderij De Herkomst

De Herkomst produceert duurzaam varkensvlees, waarvan de CO2 uitstoot gelijk is aan de productie van vleesvervangers. Oprichter Dirk wilt de Nederlandse cultuur veranderen als het gaat om voedselverspilling en het eten van vlees. Niet door het te verbieden, maar door het te koppelen aan de Nederlandse keuken.

MOMA milk

MOMA

MOMA is gepassioneerd om duurzaamheid in de praktijk te brengen en om ervoor te zorgen dat Amsterdamse melk ook in Amsterdam wordt geconsumeerd. Nu ook verkrijgbaar bij Kanteen25.

QueLicious

QueLicious

QueLicious importeert wijnen en foodproducten van hoge kwaliteit die door Spaanse familiebedrijven worden geproduceerd. Hun missie is om een link te zijn tussen kleine producenten in Spanje—die fantastische foods en wijnen maken—en de fijnproevers in Nederland.

Quinces

Saru Soda

Bij Saru Soda nemen ze genieten serieus. Eerlijke ingrediënten, een prachtig brouwsel en opwindende smaken. Daarom werken ze met biologische rietsuiker, halen ze de beste kweeperen uit de regio Amsterdam en staan ze persoonlijk bij de ketel om ervoor te zorgen dat hun siropen serieus lekker zijn.

Salmon

Food to Impress

Familiebedrijf Food to Impress gelooft dat alles wat je eet, karakter en smaak moet hebben. Daarom levert Food to Impress kraakverse kwaliteitsproducten aan Kanteen25—van traditionele, huisgerookte zalm, tot prachtige ambachtelijke delicatessen uit Italië.

Grain

Korenmolen de Zandhaas

Korenmolen de Zandhaas maalt op een authentieke wijze allerlei soorten granen. Hun molen, die dateert uit 1779, maalt het graan op pure windkracht tussen molenstenen. Deze maalmethode zorgt voor kwalitatief hoogwaardige producten.

Buffalo mozzarella

Buffalo Farm Twente

Bij Buffalo Farm Twente worden buffels en enkele koeien gehouden en gemolken. Ze begonnen in 2009 met 38 drachtige buffels en hebben nu een kudde buffels met kalveren van enkele weken tot 15-jarige buffels. In 2011 begonnen ze met het verwerken van hun eerste buffelmelk en in 2012 besloten ze om verse biologische buffelmozzarella te gaan maken.

Instock market

Instock Market

Instock Market is in 2014 door Selma, Bart en Freke opgericht en sindsdien zetten ze met hun restaurants, catering, assortiment en kookboeken voedselverspilling op verschillende manieren op het menu. Instock bestaat nu uit een groot, enthousiast team dat de liefde voor eten en een hekel aan verspilling deelt.